top of page

Populärt kafé bygger ut i coronatider: ”Vi var egentligen trångbodda redan från första början”

Mitt under rådande pandemi finns det även företagare som satsar. Bruket kaffebar & kafé på Bruksgatan räds inte utmaningar. På lördag slår man upp portarna för sin rejält utökade verksamhet.


Nyligen utsågs Bruket till Årets kafé i Helsingborg. Den 3 maj var det dessutom ett år sedan stället öppnade.

Men inget av detta kunde firas ordentligt. Både på grund av pandemin och det faktum att Bruket just nu bygger ut för att bli dubbelt så stort.

– Ja, vi fick en unik chans att växa, säger Hanna Bergström som startade och driver kaféet tillsammans med sambon William Styrlander.


Den chansen dök upp för att verksamheten i grannlokalen på Bruksgatan (Soup of the day) slog igen. – Så vi tog över den lokalen och har slagit ut en vägg, så att vi får en öppning. Vi tror att det kommer att bli hur bra som helst, säger William Styrlander. Med den nya lokalen får Bruket ungefär 50 sittplatser mot dagens 20. De kan också bygga ut köket och kommer att ha tillgång till en toalett en våning upp.

– Vi var egentligen trångbodda redan från första början. Det märkte vi av tidigt, säger Hanna Bergström. Hon konstaterar också att Bruket nu kan bygga vidare på sin ”hemma hos”-känsla. – Vi har ju hela tiden velat att kunderna ska känna att det är som att sitta hemma i någons kök. Nu kan vi dessutom få till fler typer av sittplatser. Vi kommer till exempel att ha en bänk där man kan sitta och jobba med sin dator. Sådana små mikromiljöer vill vi fortsätta att skapa.


Bruket har gott om stamgäster och har även fått goda omdömen på Tripadvisor. För Hanna Bergström och William Styrlander är det en självklarhet att jobba med den digitala marknadsföringen och se till att svara på frågor på sociala medier.

– Det här kanske låter skrytigt, men det har faktiskt gått lättare än vad vi trodde. Vi hade nog satt upp rätt pessimistiska mål, men istället har vi blivit positivt överraskade av responsen, säger Hanna Bergström.


26 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page