top of page
Kurs i surdegsbakning
Vill du lära dig baka surdegsbröd och fördjupa dina kunskaper inom bakning?

Välkommen på surdegskurs hos oss i bageriet. Våra bagare ser fram emot att få lära dig om kulturspannmål, val av mjöl, hur du bäst tar hand om din surdeg, och bakar vackra och goda surdegsbröd hemma. Vi delar med oss av våra tips och tricks och ni får ställa alla era bakningsfrågor. 

1495 kr/person

 

Under en eftermiddag och kväll kommer du får sätta degar, lära dig forma och knåda bröd och slutligen snitta och baka i våra stenugnar. Kvällen avslutas med att vi bakar surdegspizza och äter tillsammans! Varmt välkomna på en spännande dag!

 

Du får med dig;

  • Massa kunskap för att baka bättre bröd. 

  • minst 3 bröd

  • Fika och pizza.

  • Ett kompendium med recept och trix om jag hunnit ihop det.

  • obakade bröd, om så önskas.

Vid färre än 3 anmälda kan kursen ställas in och flyttas fram. Då får ni möjlighet att boka ett annat tillfälle.

Är ni ett företag eller ett kompisgäng som vill lära er baka och ha som aktivitet kan vi lösa det till er. Upplägg kan variera efter ert önskemål. Skicka ett mail till hej@bruketkaffebar.se så pratar vi mer :) 

Messenger_creation_f7a494d0-4e53-49a4-ab13-fe04cbaf4e70.jpeg

Surdegsbakning

Surdeg har en lång historia som går tillbaka tusentals år. Genom tiderna har människor i olika länder använt fermenterad deg för att baka bröd, vilket inte bara gav saftigare och mer aromatiskt bröd, utan också ett som håller längre. Från rågsurdegar i Norden till det franska levain-brödet, har tekniker varierat. Surdegens hälsofördelar är flera – den hjälper kroppen att bättre ta upp mineraler och håller blodsockret stabilare. En bonus? Surdeg gör brödet riktigt smakrikt och hållbart!

Läs mer här: Brödinstitutet.

bottom of page