top of page

Hållbarhet

Vi tror på att bra råvaror spelar roll. Vi tror att vi tillsammans behöver göra klimatsmarta val. Därför väljer vi ekologiska och närproducerade råvaror, vi tror också på råvaror efter säsong, därför har vi en meny efter säsong.

 

Bruket grundar sig i en tanke på att mat kan göra skillnad. Vad vi äter har stor påverkan på klimatet, vilket i sig är en mäktig tanke då vi alla väljer vad vi lägger på tallriken. För oss är hållbar mat gjord på råvaror i säsong, ekologiskt framställd på ett sätt som värnar om jorden och från lokala producenter som vi känner. Detta jobbar vi mot i allt vi serverar, och strävar alltid efter att bli bättre. 

 

Vi jobbar passionerat för att visa hur god hållbar mat kan vara. Smak och kvalitet ska inte kompromissas, utan vår mat ska kännas spännande och full av smak samtidigt som den är bra för planeten. Hos oss ska det vara enkelt att äta bra, och vi hoppas att alla som besöker oss för en frukost, lunch eller fika blir inspirerade att ta med sig något av vårt hållbarhetstänk hem. 

 

Här är några av våra passionerade kompisar som tillverkar de råvaror vi använder:

svenska kakaobolaget.jpg

Svenska kakaobolaget

Svenska kakaobolaget tillverkar sin choklad från böna till kaka i sin lilla chokladfabrik på Österlen, med stort fokus på transparens, rättvis prissättning och extraordinär smak.

fagraslatt.jpg

Fagraslätt

Fagraslätt gård är belägen nordost om Kristianstad odlar ekologiska grödor med stort fokus på spännande baljväxter och gamla kultursorter. 

balckcoffee.png

Balck coffee

Ett rosteri i Kalmar som arbetar för att bygga en hållbarare kaffevärld genom att importera kaffebönor direkt från producent, utan mellanhänder, och betalar i snitt 102% över marknadspriset.

bottom of page