top of page

Nya Bruket kaffebar på Bruksgatan satsar på hållbarhet

Fredag 3 maj, 2019 öppnar en ny kaffebar på Bruksgatan. Det är Hanna Bergström och hennes sambo William Styrlander som förverkligar sin dröm. – Man lever bara en gång, säger Hanna Bergström.

 

För några år sedan drog Hanna Bergström och William Styrlander igång Matkooperativet Helsingborg som i dag har en butik på Möllegränden. Bara en liten bit därifrån, på Bruksgatan, öppnar nu paret sin egen kaffebar Bruket.


– Det är en idé som legat och pyrt länge. Att starta ett café har alltid varit min dröm, säger Hanna Bergström.

– Dessutom är William entreprenör och vi har alltid velat göra något tillsammans. Och när vi hittade den här lokalen kändes det perfekt. Det var som – varför inte, man lever bara en gång, säger Hanna Bergström.


Lokalen på Bruksgatan huserade tidigare ett italienskt fik. Den har nu förvandlats ganska radikalt och har blivit ljusare och fått fler sittplatser än tidigare.


Besökarna kommer att kunna ta del av kaffe, frukostar, lättare luncher och förstås kakor. Många av dessa är bakade efter recept från Hanna Bergströms egen kakbok, ”Nya sorters kakor”, som kom ut förra året.

Hon vill dock inte kalla kaffebaren för vegansk.


– Mycket kommer att vara växtbaserat. Men vi kommer även att ha ägg och ost från lokala producenter. Det viktigaste är att det handlar om hållbar och närproducerad mat. Vi ska ha något för alla. Om någon vill äta en ostmacka är det inte världens undergång, säger Hanna Bergström.


I dag, fredag, öppnar Bruket och Hanna Bergström erkänner att hon är lite nervös:

– Nu ska vi slå upp dörrarna och då får vi se vad folk tycker. Vi hoppas förstås att responsen blir god. Vi har trots allt investerat mycket energi, tid och kärlek i detta.


81 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page